Show Less
Restricted access

Humanitats a la xarxa: món medieval - Humanities on the web: the medieval world

Humanities on the web: medieval world

Edited By Lourdes Soriano, Helen Rovira, Marion Coderch and Gloria Sabaté

En aquest llibre es dóna a conèixer l’estat actual de les investigacions més avançades en el camp de les Humanitats, presentant alguns dels projectes capdavanters que estan duent a terme historiadors i filòlegs de prestigi internacional a Europa i als Estats Units. Aquests projectes tenen a veure amb corpora de textos antics (literaris o lingüístics), repertoris mètrics, bases de dades sobre manuscrits, impresos, referents iconogràfics, digitalitzacions de fons antics o catàlegs de grans institucions de recerca, etc. El volum mostra els darrers progressos en el procés de divulgació dels resultats de la recerca a través d’Internet.
This book reveals the current state of advanced research in the field of Humanities, introducing some of the leading projects being carried out in Europe and in the Unites States by historians and philologists. These research projects have to do with corpora of medieval Romance texts (literary or linguistic), metric indexes, databases on manuscripts, printed copies, iconographic sources, digitalisations of old collections or catalogues in the main research institutions. This volume shows the last advances in the dissemination of research outcomes through the Internet.
This volume contains contributions in English, Catalan, Spanish, Italian and French.
Show Summary Details
Restricted access

El projecte d’Ars Picta: la contextualització virtual de la pintura mural romànica catalana: Milagros Guardia – Immaculada Lorés – Carles Mancho – Begoña Cayuela

Extract

El projecte d’Ars Picta: la contextualització virtual de la pintura mural romànica catalana*

Milagros GUARDIA – Immaculada LORÉS – Carles MANCHO – Begoña CAYUELA

Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM), Universitat de Barcelona

La pintura mural romànica catalana és un patrimoni que majoritàriament es troba descontextualitzat i fragmentat, i en molts casos és física i materialment impossible de veure-la en el seu espai original, o tenirne una visió integrada de les diferents parts disperses i conservades en dos o més llocs diferents. Això crea serioses dificultats per a la comprensió d’aquest important patrimoni, i per a la seva correcta presentació i divulgació.

El que presentem és un projecte que pretén donar resposta a aquesta realitat de l’única manera possible que és amb l’ús de les noves tecnologies. A més a més, vol ser una eina de difusió del patrimoni, pública i universal, no només d’una manera visual, tot i que la part gràfica n’és el fil conductor, sinó també acompanyant les imatges amb uns continguts que les facin comprensibles alhora que ofereixin eines d’estudi tot partint de l’estat dels coneixements arran de les nostres pròpies recerques (Guardia – Lorés, 2011).

Es tracta d’un projecte encara en curs en el qual s’hi està treballant des de fa uns sis anys, en la seva definició, concreció, en l’establiment de processos i en l’adquisició i producció de les...

You are not authenticated to view the full text of this chapter or article.

This site requires a subscription or purchase to access the full text of books or journals.

Do you have any questions? Contact us.

Or login to access all content.